pumpkin icon

Vianočný recept

23. prosince 2012 v 15:00 |  bleskovky, súťaže + ceny

Prví 5, ktorí napíšu do komentára recept na typický vianočný šalát - zemiakový, vyhrajú 3 vianočné avatary! :)

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Meryl Meryl | Web | 23. prosince 2012 v 15:01 | Reagovat

zemiaky uvarím v šupke,nechám vychladiť,ošupem a cez pretláčatko pretlačim na hranoly. nasekám cibulu nadrobno,pridám k zemiakom,sterilizovanu zeleninu zlejem zo šťavy,pridám aj sterilizovanu uhorku nakrajanu nadrobno,primiešam k zemiakom ,dochutím soľou,čiernym korením. vajíčka uvarené natvrdo taktiež nechám vychladiť,pretlačím cez pretláčatko,opatrne premiešam,pridám majonézu spolu s tatárskou omáčkou a nakoniec pridám aj smotanu na šlahanie.premiešam ,dám do chladničky odležať,na druhý deň vyberiem

2 K. K. | Web | 23. prosince 2012 v 15:03 | Reagovat

1.  Kořenovou zeleninu uvařte v silném vývaru nebo ve vodě doměkka. Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo; trvá to asi 3 minuty. Zeleninu slijte a nechte vychladnout.

2.  Uvařenou zeleninu a brambory nakrájejte na kostičky a přesuňte do velké mísy. Přihoďte okurky, kostičky šunky, hrášek a šalotku. Na závěr přidejte rozpůlená nebo rozčtvrcená křepelčí vajíčka.

3.  Základ salátu ochuťte majonézou, hořčicí, solí, pepřem a lákem z okurek. Nechte v chladu aspoň hodinu odležet a pak podávejte.

3 Týna Ch. Týna Ch. | Web | 23. prosince 2012 v 15:15 | Reagovat

1 kg vařených červených brambor
2 cibule
4 natvrdo uvařená vejce
20 dkg šunkového salámu
5 kyselých okurek
3 mrkve
2 petržele
1/2 celeru
2 lžíce plnotučné hořčice
5 lžic nálevu z kyselých okurek
sůl, pepř
2 lžíce cukru
Na zálivku:
1 zakysaná smetana
1/2 skleničky majolky
1/2 skleničky tatarky
trochu mléka a bílého pepře
1. Do mísy nakrájíme na drobno brambory, vajíčka, cibuli, okurky a salám. Salám lze i vynechat. Pak přidáme na drobno nakrájenou a uvařenou mrkev, celer a petržel.
2. Dále přidáme hořčici, černý pepř, sůl a nálev z okurek. Nálev z okurek nám salát okyselí a zároveň je jemný. Poté přidáme cukr, který je v salátu moc důležitý.
V jiné míse smícháme vše na zálivku a přidáme ještě trochu bílého pepře, který je jemnější než černý. Poté nalijeme na nakrájené suroviny a vše promícháme.
Ještě můžeme pokapat citronem. Salát nechat odležet.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama